KÖFTELİ DOYGA ÇORBASI


MALZEMELER
• Yarım su bardağı kırık buğday (kırık buğday yerine aşurelik buğdayda olabilir.)
• 2-3 yemek kaşığı kıyma
• 2 su bardağı yoğurt
• 1 yumurta sarısı
• 1 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• Tuz, karabiber
• Kuru nane
YAPILIŞI
1. Kırık buğdayların üzerine sıcak su dökülür. Bir kenarda bekletilir.
2. Kıymaya tuz, karabiber ekilip yoğrulur. Bilyeden daha küçük köfteler yapılarak hafifçe unlanan tepsiye konur.
3. Yoğurt, yumurta sarısı ve un iyice çırpılır.
4. Kırık buğdaylar 4-5 bardak su ile iyice haşlanır. (Düdüklüde 15 dakika yeterli.)
5. Buğdaylar haşlanınca içine köfteler atılır, 4-5 dakika kaynadıktan sonra altı kapatılır. Biraz ılıyınca yoğurtlu harca çorbanın suyundan azar azar ilave edilerek tencereye dökülür. Ocak yakılır, çorba kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Kaynadıktan sonra, kıvamı ayarlanıp, 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirilir. Ocaktan almaya yakın tuzu atılır.
6. Tavada tereyağı eritilir, nane yakılır ve çorbaya ilave edilerek sıcak servis edilir.
Afiyet olsun.
NOT: Aşurelik buğday kullanılacaksa akşamdan ıslatmakta fayda var.

Yorumlar

Popüler Yayınlar