İSTANBUL MASALI


MALZEMELER
• 2 su bardağı pirinç
• Yarım çay bardağı sıvıyağ
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 125 gr. Badem(kabuksuz)
• 1 kahve fincanı kuşüzümü
• 250 gr. Kıyma
• 1 orta boy kuru soğan
• 1/2 demet taze soğan
• 2 adet yeşilbiber
• 1/4 demet dereotu
YAPILIŞI
1. Bademleri kabuklu alırsanız kaynamış suda 5 dakika bekletildikten sonra buzlu suya konur. Birkaç dakika içinde kabuklar soyulur hale gelecektir.
2. Yağlar tencereye konur, önce bademler kavrulur, pirinç eklenir, pirinçte kavrulduktan sonra suyu, tuzu ilave edilerek pilav pişirilir. Pilavı ocaktan almaya yakın kuşüzümü eklenir. Üzerine bir kağıt havlu örtülerek kapağı kapatılır ve demlenmeye bırakılır.
3. Diğer tarafta kuru soğan incecik doğranır ve çok az yağda kavrulurken kıyma eklenir ve birlikte kavrulduktan sonra yeşilbiber ve taze soğan ilave edilip ocaktan alınır.
4. Servis sıcak yapılacağından her ikisi de sıcakken karıştırılır ve bir kalıpla şekillendirilerek servis tabağına alınır ve dereotu ile süslenir.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar