ISPANAKLI,SOSİSLİ KOL BÖREĞİ




Ispanak harika bir lif deposu, her türlü tüketime uygun, boranı, yumurtalı kavurması, yemeği, salatası hatta kekte bile kullanılan bu sebzenin faydaları hiç yabana atılır gibi değil. Ispanağın gözleri koruduğu, içerisindeki vitamin, demir ve enzimler sayesinde kansızlığı engellediği ve vücudun dayanıklılığını artırdığı söylenmekte. Biraz zahmetli de olsa hazırlığı, sonuçları güzel olunca çok zor gelmiyor insana. Ispanağın yapraklarını köklerinden ayırdıktan sonra köklerini atmıyoruz, tabiki onu da ayrıca değerlendireceğiz. Ispanakları suya ıslattığımızda biraz tuz ya da sirke koyup bekletmek kum vs. daha kolay arınmasını sağlıyor. Ispanak gibi yapraklı sebzeleri 20 dakikadan fazla suda bekletmemek gerekiyor, Vitaminleri gidiyormuş. Gelelim tarifimize, bizde vitaminleri kaybolmasın diye çok az tuzla ovup hafif çiğden kullanacağız. Haydi işbaşına..
MALZEMELER
• 4 adet yufka
• 125 gr tereyağı(eritilmiş)
• 150-200 gr sosis
• 500 gr. Ispanak
• 1 adet soğan
• Biraz beyaz peynir
• Tuz, karabiber, pul biber
• Susam, çörekotu
YAPILIŞI
1- Yuvarlak bir tepsinin tabanı hafifçe yağlanır.
2- Tereyağı yakmadan eritilir. (bir miktar böreğin üstü için ayrılır.)
3- Sosisler küçük doğranır.
4- Ispanak temizlenip, doğranır ve incecik doğranmış soğan ile birlikte üzerine biraz tuz serpilerek ovulur.
5- Genişçe bir kap içinde ıspanaklar, sosisler, beyaz peynir, karabiber, pul biber eklendikten sonra güzelce karıştırılır.
6- Yufka düz bir zemine serilir. Üzerine tereyağı sürülür. Ortadan ikiye bölünür. Uzun kenarına iç harcından konularak rulo şeklinde sarılır, bir ucundan tutup kendi çevresinde dolandırılarak (gül gibi) yuvarlanır ve tepsinin tam ortasına konur. Diğer parçaya da malzemeden aynı şekilde konur ve rulo yapıldıktan sonra tepsideki böreğin bittiği yerden başlayarak etrafına sarılır. Tüm yufkalar bitip, tepsinin tamamı doluncaya kadar aynı şekilde devam edilir.
7- Hepsi bitince yufkaların üzerine tavada kalan tereyağı sürülür ve çörekotu ile bolca susam serpilir.
8- 200-220 derece ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Sıcak servis edilir.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar