FIRINDA YOĞURTLU SEBZE




Diyet yapanlar, perhizi olanlar için ideal bir yemek, son derece hafif ve sağlıklı bir sebze graten. Beşamel yerine yoğurt ve yumurta kullanılıyor. Sebzelerinizi kendiniz azaltıp çoğaltabilir, ve çeşitlendirebilirsiniz. Buzdolabınızda kalanları da değerlendirebilirsiniz bu tarifle.
MALZEMELER
• 6 adet patates
• 3 büyük havuç
• 250 gr. ıspanak
• 500 gr. Brokoli
• 1 buçuk su bardağı yoğurt
• 4 yumurta
• 250 gr. Rende kaşar
• Tuz, Karabiber, (istenirse pul biber)
YAPILIŞI
1. Patatesler yıkanır, hafif dirice haşlanır. Kabukları soyulur. Küp doğranır.
2. Havuçların dışı kazınır. Küp doğranır. Az su ile haşlanır.
3. Ispanaklar yıkanıp temizlenip ince kıyılır.
4. Brokoli çiçeklerine ayrılır. Hafif dirice haşlanır.
5. Yağlanmış fırın kabına önce patatesler,üzerine ıspanak, havuç ve brokoli yayılır.
6. Tuz, karabiber serpilir.
7. Yoğurt ve yumurta geniş bir kapta mikserle çırpılır. Sebzelerin üzerine gezdirilir.
8. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir.
9. 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Ilınınca dilimlenip servis edilir.
Afiyet olsun.
NOT: Sebzeler fırınlanacağı için dirice haşlanmaları servis sırasında dağılma ihtimalini ortadan kaldıracaktır. Brokoliyi haşlarken 1 çay kaşığı kadar karbonat konursa yeşil rengini muhafaza edecektir. Sebzeler ön pişirme sırasında ya da sonrasında tuzlanırsa daha iyi oluyor. Belki fırın kabına koymadan önce biraz yağda ilave edilebilir.

Yorumlar

KeBeLeK dedi ki…
naz' cım seni mimledim haberik olsun.
www.sofraortusu.com
Adsız dedi ki…
denedim harika oldu ellerinize sağlık.
KeBeLeK dedi ki…
ee mim'e cevap yok mu?:)
Adsız dedi ki…
DENEDİM ÇOK BAŞARILI OLDU TEŞEKKÜR EDERİM..:)

Popüler Yayınlar