FIRINDA PATATES KIZARTMASI




Patatesin kızartmasını sevmeyen var mıdır acaba? Yağda kızartınca en zararlı hale geliyor. Hem kızartılmış hem de zararsız olan bir yöntemle patates kızartabiliriz. Evet, itiraf ediyorum yağda kızartırken koktuğu gibi kokmuyor, yağ lezzeti ağzınıza gelmiyor ama hem sağlıklı, hem de kolay. Hazırlayıp atıyorsunuz başını beklemenize gerek yok 40-45 dakika sonra hazır.
MALZEMELER
• 4-5 adet patates
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• Arzu edilen baharatlar(taze ve kuru)
• Tuz
YAPILIŞI
1. Patatesler yıkanıp soyulur. (Taze patates ise soymadan iyice temizlenir.)
2. Büyükçe bir kap içine alınır.
3. Tuz, yağ ve diğer baharatlardan da ilave edilerek patatesler harmanlanır.
4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülür.
5. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 40-45 dakika pişirilir. Pişirme işleminin son 5-10 dakikasında fırın ısısı artırılarak patateslerin çıtırdaması sağlanır.
NOT: İstediğiniz sosla servis edebilirsiniz. Sarımsaklı yoğurt da güzel olur.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar