FIRINDA KABAK KIZARTMASI





Yaz aylarının vazgeçilmesi zor yemeklerinden kızartmalar yemesi çok güzel fakat kilo problemi olanlar için hiç de masum bir yemek değildir. Ne yapalım yemeyecek miyiz? Tabiî ki yiyeceğiz ama bir farkla daha az yağ ve daha çok lezzetle yiyeceğiz. Evde kabak kızartmasını sevmeyenler bile bu versiyonunu çok sevecekler. Hele çalı-şanlar için bir o kadar pratik bir yemek.Haydi bir deneyin.
MALZEMELER
• 3-4 adet orta irilikte bildiğimiz yemeklik kabak
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı un (diyet yapanlar kepekli un kullanabilirler.)
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
• 1 çay kaşığı pul biber
• Birkaç dal dereotu
YAPILIŞI
1. Kabaklar yıkandıktan sonra dışlarını bir bıçak ile kazıyın ve orta kalınlıkta dilimleyin.
2. Üzerine un, tuz,kırmızı toz biber,ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.
3. Tabanını çok az yağladığınız bir fırın kabının içine gelişigüzel yerleştirin.
4. En üstüne pulbiberi serpip 250 derecede önceden ısıtılmış fırında kabaklarınız kızarıncaya kadar pişirin.
5. Yanında sarımsaklı yada sarımsaksız yoğurt ve derotu ile servis edin.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar