ETLİ KIRMIZI BİBER DOLMASI VE YAPRAK SARMASI


Kursumuzun 3. Haftasındayız, her hafta yeni bir menüyü yapıyor, bildiklerimize yeni bilgiler ekliyoruz.
MALZEMELER
• 1 kilo kırmızı etli biber
• 250 gr. Yaprak
• 3 kuru soğan
• 400 gr. Kıyma
• 2 su bardağı pirinç
• Tuz, kırmızıbiber, nane, karabiber
• 1/2 su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı su, 50 gr. Tereyağı, 1 çorba kaşığı salça, 1 su bardağı su(harcın içine)
YAPILIŞI
1. Biberlerin çekirdekleri çıkarılıp ayıklanır.
2. Yapraklar kaynar suya daldırılıp çıkartılır.
3. Soğan yemeklik doğranır.
4. Pirinç yıkanır süzülür.
5. Soğan, pirinç, kıyma, tuz, salça, su ve baharatlar iyice karıştırılır.
6. Biberlerin içine doldurulur,
7. Yapraklar iri sarılır.
8. Tencereye biber ve yaprak sarması dizilir.
9. Üzerine azar, azar su ilave edilerek biberler ve yapraklar yumuşayana kadar pişirilir.
Sıcak servis edilir.
NOT: Dolma pişerken suyu 3 defada konularak pişirilir.
Dolmada tavuk kıyması kullanılacaksa miktarı kıymadan daha az kullanılmalıdır.
İç malzeme ile başka sebzeler de dolma ya da sarma yapılabilir. Benim önerim; sadece kabak dolması yaparken dereotu ilave edilirse daha güzel olur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar