DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI

















Deniz Börülcesi Deniz kıyılarında suyun gel-git yaptığı yerlerde sular çekildikten sonra yetişen bu bitki, tuzlu, ekşi ama lezzetlidir. Daha çok ilkbaharda tüketilir; çünkü sonbahara doğru deniz tuzunu iyice içine çeker. Haşlanarak salatası yapılır. İyotlu topraklarda yetiştiğinden iyot eksikliğine bağlı guatr hastalığına iyi gelir. idrar artırıcı ve kuvvet vericidir. Çiğ tüketildiğinde mutlaka sirke kullanmak gerekir. Sarımsak, limon ve zeytinyağı karıştırılarak yapılan sos ile de tüketilir.(Kaynak Vikipedi)
MALZEMELER
• 1 demet deniz börülcesi (yıkanıp temizlenmiş)
• 2 diş sarımsak
• 1/4 çay bardağı zeytinyağı
• 1 adet limon suyu
YAPILIŞI
1. Büyük bir tencere içine bolca su konur ve kaynatılır.
2. Kaynayan suya Deniz Börülcesi bırakılır.
3. Deniz börülcesi dikenli bir yapıya sahiptir. Üzerindeki etli kısımların kolayca ayrılması için iyi pişirilmesi gerekir. Arada etli kısmının ayrılıp ayrılmadığı kontrol edilerek pişmesi takip edilir.
4. Piştiğinden emin olduktan sonra suyu süzülerek soğumaya bırakılır.
5. Soğuyunca Deniz börülcelerinin etli kısımları sıyrılarak dikenlerinden ayıklanır. Servis tabağına alınır.
6. Diğer tarafta limon sıkılır, içine sarımsak rendelenir ve zeytinyağı eklenerek çırpılarak ayıklanmış börülcelerin üstüne dökülerek servis edilir.
NOT: Sosunu en son sofraya getirirken dökün. Önce döküp bekletirseniz deniz börülceleri sararır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar