ÇILBIR


Her zaman değişik sunumları yapılabilen yumurtanın ve yoğurdun muhteşem birlikteliği. Daha önce hiç denememiş olanlara, ilginç gelebilir. MALZEMELER
• 350-400gr. Süzme yoğurt
• 3-4 adet yumurta(kişi adedine göre ayarlanır.)
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı Tuz
• Toz kırmızıbiber, pul biber
YAPILIŞI
1. Uygun bir tencere veya tava içerisine 2-3 bardak su ve tuz konur.
2. Su kaynatılır.
3. Yumurtalar kaynayan suya bir kepçe içine kırılarak teker teker yavaşça kaynayan suya bırakılır.
4. Tencerenin altı yavaşa alınır.
5. Yumurtaların beyazları pişinceye kadar suda kaynatılır. Beyazlar biraz köpürebilir. Köpükleri bir kaşık yardımı ile alınıp atılır.
6. Yumurtalardan bir tanesine çatal batırılarak pişip pişmediği kontrol edilir. Sarısı çok katı olmamalı.
7. Bu arada biraz su ilavesi ile yoğurt ezilerek servis tabağına alınır.
8. Pişen yumurtaları bütün olarak kullanabileceğiniz gibi her birini ikiye bölüp yoğurdun üzerine uygun bir şekilde yerleştirin.
9. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Tereyağı çabuk yanar sürekli karıştırmak gerekir. Eriyen tereyağının altı kapatılır ve toz kırmızıbiber, pul biber ve bir çimdik tuz atılır, karıştırılır.
10. Hazırlanan yağ, servis tabağındaki yumurtaların üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar