GÜVEÇTE ORMAN KEBABI(TAVUKLU)


Herkesin kolayca yapabileceği bir yemek daha, İster etli yapın ister tavuklu, isterseniz sade. Her nasıl yaparsanız yapın çok keyifle yiyeceğiniz kolay bir yemek. Üstelik içindeki malzemeleri hazır olarak kolayca bulabilirsiniz. Fazladan ihtiyacınız olan tek şey yapmaya karar vermektir. Sebzeler yerine bir kavanoz garnitür işinizi görür, et suyu yerine arzu edilirse bulyon kullanılabilir.
MALZEMELER
• 1 adet tavuk göğüs eti
• 1 adet havuç
• 2 adet soğan
• 1 adet iri patates
• 1 su bardağı bezelye(haşlanmış)
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı tereyağı+ 2 yemek kaşığı sıvıyağ(tamamını sıvıyağ olarak da kullanabilirsiniz.)
• Tuz, karabiber, kekik, pul biber
YAPILIŞI
1. Tavuk orta irilikte kuşbaşı doğranır.
2. Havuç, patates, soğan soyulup, küp şeklinde doğranır.
3. Derin bir tava içine sıvıyağ konur ve tavaya önce tavuklar atılır harlı ateşte suyu çektirilir.
4. Tavadan başka bir tabağa alınır.
5. Tavayı yıkamadan içinde önce havuçlar kavrulurken soğanlar, birkaç dakika sonra doğranmış sebzeler sırasıyla patates ve bezelye ilave edilerek biraz daha kavrulur ve salçası konularak kavurmaya devam edilir. Yağ salçanın rengini alınca 2-3 su bardağı varsa tavuk suyu yoksa normal su tuz, karabiber ve arzu edilirse pul biber ilave edilerek bir taşım kaynatılır.
(Sebzeler tam olarak pişirilmemelidir.)
6. Güveç tencerenin dibine önce tereyağı, üstüne tavuk ve en üste hazırlanan sebzeler dökülür.
7. Güveç tenceresinin ağzı alüminyum folyo ile sıkıca kapatılır.
8. Fırında (200 derecede) ya da ocak üstünde kısık ateşte35-40 dakika pişirilir.
NOT: Yemeğin suyunun kararmaması için; kekiğini yemeğin servisini yapmadan hemen önce serpmek gerekir.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
ellerinize sağlık tariflerinizi devamlı takip ediyorum teşekkürler

Popüler Yayınlar