YUFKADA ELMA TATLISI


Canınız tatlı istedi ve evde tatlı yapacak malzemeniz olmadığını düşünürken buzdolabınızda yufkayı ve elmayı gördünüz. Eee hadi ne duruyorsunuz, çabucak ve kolayca hazırlayabileceğiniz, ceviz ve tarçın eşliğinde elmanın farklı bir lezzeti.
MALZEMELER
• 1 adet yufka
• 1 adet elma
• 2 yemek kaşığı margarin
• Yarım çay bardağı ceviz
• 1 çay kaşığı tarçın
• 2 yemek kaşığı bal veya şeker
• Pudra şekeri
YAPILIŞI
1. Elmalar rendelenir.
2. Bir tavada çok az yağ ilavesi ile hafif suyu çektirilir.(Bal yerine şeker kullanıyorsak
şeker bu aşamada ilave edilir.)
3. Ceviz irice dövülür.
4. Elma ılıyınca içine ceviz, tarçın, bal konulup karıştırılır.
5. Yufka düz bir zemine serilir.
6. Yağ eritilip bir fırça yardımı ile tüm yufkaya sürülür.
7. Yufkayı önce 4’e, sonra her birini yufkanın büyüklüğüne göre 3 veya 4’e bölünür.
(12-16 adet)
8. Hazırlanan harçtan üçgenin geniş kenarına konulur ve sigara böreği gibi sarılır.
Açılmaması için ucu su ile ıslatılarak yapıştırılır.
9. Yağlanmış tepsiye dizilir.
10. 200-220 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
11. Piştikten sonra sıcakken üzerine pudra şekeri serpilir.
Sıcak servis edilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar