TEPSİDE KÖFTE-PATATES


Genelde her evde sevilerek yenen bir yemektir köfte, patates. Herkes tarafından bilinen pek çok pişirme yöntemi vardır. Kimisi sade yapar, kimisi de tencerede, tepside, güveçte. Bir köfte patates tarifi de benden. Afiyet olsun.
MALZEMELER
• 4-5 adet patates
• 350-400 gr orta yağlı dana kıyma
• 2 adet kuru soğan(rendelenmiş)
• 3-4 adet domates
• Yeşilbiber( süslemek için)
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 3 yemek kaşığı galeta unu
• Maydanoz(incecik doğranmış)
• Tuz, karabiber, kimyon,
YAPILIŞI
1. Patatesleri yıkayıp soyun ve elma dilimi şeklinde doğrayıp suya koyun.
2. Başka bir kapta kıyma, baharatlar, soğanlar, galeta unu ve maydanoz karıştırılıp, yoğrulur. Yoğurmadan sonra köfteler şekillendirilir.
3. Domateslerden bir tanesi üzerini süslemek için ayrılır, diğerleri rendelenir.
4. Tavaya yarım çay bardağı sıvıyağ konur ve kızdırılır.
5. Patateslerin suyu süzdürülür, kâğıt havluda suyu çektirilir. Tavaya atılır ve kızartılır. Patatesler çok fazla değilse hepsi birlikte renkleri dönünceye kadar kızartılır.( istenirse bol yağda da kızartabilirsiniz.)Kızaran patatesler yine kâğıt havlu üzerine çıkarılarak yağı çektirilir.
6. Aynı tavada az yağda köfteler ayrıca kızartılır.
7. Başka bir tavada az yağ ilavesiyle önce salça rengi yağa geçinceye kadar kavrulur ve domates rendesi ilave edilir. Domatesler suyunu salıp çekmeye başlayınca bir su bardağı kadar ılık su dökülür ve kaynatılır.
8. Fırın kabına önce patatesler, üzerine köfteler konur. Domatesler ve biberler ile süslenir. Hazırlanan salçalı sos tepsinin her tarafına gezdirilerek dökülür.
9. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 30-35 dakika pişirilir.
Sıcak olarak servis edilir.
NOT: Yanında pilav ve cacık güzel gider.

Yorumlar

Popüler Yayınlar