TAVUK SUYUNA ÇORBA(TERBİYELİ)


Sıcacık, içimizi ve soframızı ısıtacak bir çorbaya ne dersiniz? Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezidir çorbalar. Hepimiz severek içeriz. Sımsıcak mutluluk dolu sofralarda olmanız dileğiyle afiyet olsun.
MALZEMELER
• Birkaç parça tavuk(kanat, kemikli çorbalık)
• 1 fincan pirinç (şehriye)
• 1 yumurta sarısı
• Yarım limon(arzuya göre çoğaltılabilir)
• 1 diş sarımsak
• 3-4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
• Tuz, Karabiber
YAPILIŞI
1. 7 Su bardağı su, tuz, tavuk parçaları ve pirinç (önceden yıkanıp temizlenmiş) birlikte uygun bir tencerede tavuklar ve pirinçleri iyice pişinceye kadar haşlanır. Haşlanırken oluşan köpükler bir kaşık yardımıyla atılır.
2. Tavuklar piştikten sonra tencereden alınarak etleri ayıklanır.
3. Ayıklanan etler tekrar tencereye ilave edilir. Ilınmaya bırakılır.
4. Diğer tarafta yumurta sarısı, yarım limon suyu ve ezilmiş sarımsağı iyice çırpın.
5. Çırpılmış yumurta ılımış olan çorbaya ilave edilir ve karıştırılır.
6. Bir iki taşım kaynatılır.
7. Ocaktan alınır.
8. Üzerine maydanoz serpilir.
Sıcak olarak servis edilir.
NOT: Şehriye ile yapacaksanız, önce tavukları haşlayıp içinden aldıktan sonra şehriyesi, kaynayan
Tavuk suyuna salınır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar