SEBZE ÇORBASI


Bizim mutfağımızda sıkça pişen ve çok sevilen, besleyici bir çorbanın tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Yağını azaltarak diyet çorbası haline de getirebilirsiniz.
MALZEMELER
• 6-7 Bardak tavuk suyu ve varsa tavuk parçaları
• 1 küçük kahve fincanı tel şehriye
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 adet küçük havuç
• 1 adet küçük patates
• 1/2 pırasa
• 1/2 kabak
• 6-7 adet mantar
• Birkaç dal taze soğanın yeşil ince kısmı
• Tuz, karabiber ve limon suyu
(Arzuya göre sebzeler çeşitlendirilebilir.)
YAPILIŞI
1. Sebzeler kibrit çöpü şeklinde ( Hepsi aynı şekilde olmak kaydıyla istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz.)
2. Tencereye yağ konur, hafif kızdırılır.
3. Önce havuç, sonra birkaç dakika arayla sırasıyla patates, pırasa, kabak ve son olarak mantarlar ilave edilerek tüm sebzeler kavrulur.
4. Yağda şöyle bir kavrulan sebzelere tavuk suyu ve tavuk parçaları katılır. Kaynayınca tuz ekilir.
5. Bu arada başka bir tavada çok az yağda şehriyeler kavrulur.
6. Kavrulan şehriyeler kaynayan tavuk suyu ve sebzelere eklenerek şehriyeler ve sebzeler pişinceye kadar kaynatılır.
7. Şehriyeler pişince birkaç damla limon damlatılır. (Arzu ederseniz 2 yemek kaşığı süt kreması da ilave edebilirsiniz.)
8. Ocaktan alınca karabiber ve taze soğan incecik kıyılıp çorbaya ilave edilerek sıcak servis edilir.
Afiyet olsun.
NOT: Eğer tavuk suyu yoksa tavuk bulyonda kullanabilirsiniz. Bulyon kullanılıyorsa tuzu mutlaka kontrol edilmelidir.
Öneri: Susam yağı bu çorbaya yakışıyor.
Krema ilavesi isteğinize kalmış.

Yorumlar

Popüler Yayınlar