PORTAKAL REÇELİ








Ne güzeldir, çiçekleri açtığı zaman, portakal ve limon ağaçları arasında gezmek. İnsanın taaa içine, ruhuna işler kokusu. Bir an kendimi narenciye bahçesinde hissettim. Şimdi portakal reçeli yapmanın tam zamanı.
MALZEMELER
• 3 adet kalın kabuklu Portakal
• 500 gr. toz şeker
• 1/4 Limon
YAPILIŞI
1. Portakallar yıkanır. Dış kabukları rendenin ince tarafından rendelenir.
2. Tencereye su konur ve kaynatılır. Su kaynayınca portakallar içine salınır ve pişirilir. Portakallar pişince suyu süzülür. Birkaç kere suyu değiştirilerek kabuğunu acısını gitmesi sağlanır.
3. Portakal son olarak suyu süzüldükten sonra orta büyüklükte doğranır ve tencereye alınır. Üzerine şekeri ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Köpükleri ara sıra atılır. Reçel koyulaşmaya başlayınca limon sıkılır ve kıvamını alıncaya kadar kaynatılıp soğumaya bırakılır.
NOT: Şekeri tartma şansınız yoksa portakalları bir kâse ile ölçün. Kaç kâse portakalınız varsa o kadar da şeker koyun.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar