PEYNİRLİ EKMEK DİLİMLERİ


Buzdolabımızda bulunan malzemelerle yapılabilecek kolay ve lezzetli bir kahvaltılık.
Hem bayat ekmekleri hem de kalan diğer malzemeleri değerlendirelim.
MALZEMELER
• 7-8 dilim bayat ekmek(dilediğiniz ekmeği kullanabilirsiniz)
• 100-150 gr. beyaz peynir(evde birikmiş kırıntı peynirler de olur)
• 2 adet yumurta
• 1/4 maydanoz
• 1/4 dereotu
• Tereyağı ya da margarin
• Tuz, karabiber, pul biber
• 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ(peynirin yağ oranına göre ayarlanmalıdır.)
YAPILIŞI
1. Ekmekler dilimlenir.
2. Dilimlerin üzerine seçtiğimiz türden ince bir tabaka yağ sürülür.
3. Peynir ezilir.
4. Maydanoz, dereotu yıkanıp temizlenir, ince ince kıyılır ve peynire
ilave
edilir.
5. Yumurtalar karışımın içine kırılır.(Arzuya göre domates, biber, tuz ve
baharat İlave edilir.)
Hepsi birlikte iyice karıştırılır.
6. Karışan malzemeler bir kaşık ya da çatal yardımı ile ekmeklerin üstüne
sürülür.
7. Acı sevenler malzemenin içine ya da sürdükten sonra üstüne pul biber
ekebilirler.
8. Hazırlanan dilimler fırın tepsisine dizilir. Fırının orta rafında
200 derecede
üstleri kızarıncaya kadar pişirilir. Ekmeklerin altlarının
çok sertleşmemesi için alt bir süre sonra kapatılır sadece üst ile pişirilir.
(kontrollü)
9. Fırınımız yoksa ya da bir problem varsa, bir pişirme alternatifimiz
daha var.
10. Bir teflon tava ve çok az yağ bizim işimizi görür.
11. Teflon tava ısıtılır, içine tavayı yağlayacak kadar yağ konur.
(Yağın niteliği
arzunuza kalmış)
12. Tava ısınınca üstü peynirli ekmekler dikkatli bir şekilde peynirli
kısmı tavaya değecek şekilde konur. Ekmekler kızarınca dikkatlice
çevrilir. Birazda alt kısımları kızartılır.
Yanında çay ile afiyetle yenir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar