PATATESLİ BÖREK


MALZEMELER
• 2 adet yufka
• 3 adet orta boy patates
• 1 adet kuru soğan
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı su
• Tuz, karabiber
• 1 yumurta sarısı
• Çörekotu, susam
YAPILIŞI
1. Patatesler soyulur ve küçük küçük küp şeklinde doğranır.
2. Soğanda küçük küçük patatesin içine doğranıp tuz, karabiber ve birazcık yağ ilave edilerek karıştırılır.
3. İlk yufka düz bir zemine serilir.
4. Su ve yağ homojen olacak şekilde iyice karıştırılır.
5. Su yağ karışımı yufkaya her yerine gelecek şekilde dağıtılarak sürülür.
6. Yufkanı karşılıklı kenarları birbirinin üstüne gelecek şekilde kenarlardan içeriye doğru katlanır. Zarf şekline getirilir. Yufkanın genişliği fırın tepsinizin büyüklüğüne göre ayarlanır. Yufka bu halde iken patates iki yufkaya yetecek şekilde paylaştırılıp hazırlanan birinci yufkanın içine serpiştirilir. Yufkanın bir ucundan başlayarak yufka rulo haline getirilir.
7. İkinci yufka da aynı şekilde hazırlanarak rulo haline getirilir.
8. Tepsi yağlanır ve patatesli rulolar bütün olarak tepsiye konur.
9. Yumurtanın sarısı bir kaç damla süt ilavesiyle inceltilerek böreklere sürülür.
10. Ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 10-15 dakika, sonra fırın 250 dereceye alınarak börek 15-20 dakika daha pişirilmeye devam edilir. (Arada sırada kontrol etmekte fayda var.)
NOT: Bloğumda daha önce yayınladığım elmalı kek ile birbirlerine çok yakışıyorlar. İkisini de ılık tavsiye ederim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar