MERCİMEK KÖFTESİ


Hiç bir zaman hayır diyemeyeceğimiz bir çeşnidir mercimek köftesi.
MALZEMELER
• 2 su bardağı kırmızı mercimek
• 1-1,5 su bardağı ince bulgur
• 1 adet büyük kuru soğan
• 1/2 demet taze soğan
• 1/2 demet maydanoz
• 1/2 demet dereotu
• 2 yemek kaşığı domates salçası
• 1 adet limon
• 1 çay bardağı zeytinyağı( ya da sıvıyağ)
• Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
YAPILIŞI
1. Mercimekler yıkanıp 2,5-3 bardak su ile haşlanır.
2. Mercimek ara sıra karıştırılır ve mercimekler biraz pişip suyunu çekince ateşten alınır, ince bulgur ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır.
3. Kuru soğan ince doğranır.
4. Diğer yeşillikler ayıklanıp yıkanır ve çok ince doğranır.
5. Tavaya bir miktar yağ konur.
6. İncecik doğranmış kuru soğan hafifçe kızdırılan tavada kavrulur. Kavrulan soğanlara salça eklenir ve kavrulur. Sıcakken mercimek bulgur karışımına ilave edilerek iyice ovarak hamur yoğurur gibi yoğrulur. Limon, tuz ve diğer baharatlar eklenir.
7. Diğer taraftan doğranmış tüm sebzeler içine konularak tekrar karıştırılır ve köfte şekli verilerek marul vs. yeşilliklerle servis edilir.
NOT: Mercimek birazcık diri kalırsa köftede mercimeği daha çok hissedersiniz.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar