MENEMEN


Herkesin bildiği ve günün her öğününde zevkle yenilebilen menemenin yapılışı çok kolaydır. Değişik malzemeler kullanılarak farklı lezzetler elde edilebilir. Aslında herkes bilir menemen yapmayı, ben hiç bilmeyenler ve denemek isteyenler için, her zaman yaptığım, klasik menemenin tarifini sizlerle paylaşacağım. Daha sonra farklı menemen tariflerini de yazacağım.
MALZEMELER
• 3 adet orta boy Domates
• 3 adet sivri biber
• 5-6 yemek kaşığı sıvıyağ(İstediğiniz yağı istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz.)
• 2 adet yumurta
• Tuz.
YAPILIŞI
1. Domatesleri soyup, küçük küçük doğrayın.
2. Biberleri de aynı şekilde doğrayın.
3. Tavaya yağı koyun. Biraz ısınsın.
4. Tavada biberleri hafif diri kalacak şekilde kavurun.
5. Tavaya domatesleri ve tuzunu ilave edin.
6. Malzemeleri karıştırıp, bir kapakla kapatın.
7. Domatesler suyunu salıp diriliğini kaybedince tavadaki suyun miktarına göre belki biraz su ilave edilebilir. Su ilavesi gerekmiyorsa tavadaki malzemeler arasında yumurtalar için yuva hazırlayıp,
8. Yumurtaları kırın. Yumurtaların üzerine tuz ekin, tavanın kapağını kapatın. Yumurtaların beyazları pişmeye başlayınca tüm malzemeyi karıştırıp, tekrar 3-5 dakika daha (yumurtalar sevdiğiniz kıvamda pişinceye kadar)pişirip arzu ettiğiniz baharatlarla servis edin.
Not: Yaz domatesleri daha çok su bıraktığı için su ilavesi gerekmez.
Yaz domatesleri ile yapılan menemenin tadı bir başka olur.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
süper olmuş ellerine sağlık
Adsız dedi ki…
ellerine sağlık

Popüler Yayınlar