KARIŞIK PİZZA


Sayın Gönül Candaş’ın “Bereketli Olsun ‘’ kitabındaki Kolay Pizza tarifi, bazı ilavelerle bizim evdekilerin severek yedikleri bir pizza oldu. Sevgili kardeşim Azime’ciğimin isteği üzerine; Bu pizza tarifini sizlerle de paylaşmak istedim. Biz evde bulunan her türlü malzemeyi kullanıyoruz. Aynı hamur ile bir kaç çeşit pizza yapabilirsiniz.
MALZEMELER
• 2,5 Su bardağı un
• 1 yumurta
• Yarım paket margarin(oda ısısında yumuşatılmış)
• 2 çay kaşığı kabartma tozu(karbonatta kullanılabilir.)
• Yarım çay bardağı yoğurt
• 1 çay kaşığı tozşeker
• 2 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN
1. 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2. 2-3 Sivri biber,
3. 2 adet domates,
4. Küçük bir parça sucuk,2-3 tane sosis
5. Birkaç dilim salam, zeytin dilimleri, mantar
6. Yeteri kadar kaşar peyniri
SOS İÇİN
1. 1 yemek kaşığı salça
2. 1 Domates rendesi
3. 1 tatlı kaşığı sirke
4. 1 çay kaşığı toz şeker
5. Karabiber, Kekik
6. 1 çay bardağı su
YAPILIŞI
1-Elenmiş unun içine yumurta, yağ, kabartma tozu, yoğurt ve tuz ilave
edilerek çok katı olmayan bir hamur yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle
örtülerek 10-15 dakika dinlendirilir.
2-Biberler, sosisler, sucuklar, domatesler ve salamlar arzu edildiği şekilde
doğranır.
3-Diğer tarafta tavaya sıvı yağ konur. Isınan yağda harlı ateşte sırasıyla
önce biberler ve mantarlar tava sallanarak sotelenirken sırasıyla sosis,
sucuk ve son olarak domatesler ve tuz ilave edilerek kısa bir süre daha
hepsi birlikte pişirilir. Sotelenme süresi çok uzun olmasın çünkü malzemeler
hamur ile birliktede pişeceğinden malzemeler çok pişirilmeyecek. Sadece
biraz ateş görecekler o kadar. Hiç pişirmeden de Kullanılabilir. (Ancak
Mantar ve domateslerin sulanacağını unutmamak lazım) Tavamızı kenara
alıyor ve soğumaya bırakıyoruz.
4-Hafifçe unladığımız düz bir zeminde hamurumuzu tepsimizin büyüklüğüne
göre açıp tepsinin kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirilir.
5-Küçük bir tavada birkaç kaşık sıvıyağ ve salça biraz kavrulur, domates
ilave edilerek pişirilir. Su ve baharatlarda ilave edildikten sonra bir taşım
kaynatılır ve ocaktan alınır. ( Damak tadınıza göre arzu ettiğiniz tüm
baharatları kullanabilirsiniz.
6-Tepsideki hamurun üzerine hazırladığımız salçalı sos sürülür.
7- Sostan sonra kaşar peyniri serpilir.(kaşar peynirinin bir kısmı üzeri için
ayrılır.)
8- Tavadaki malzemeler pizza hamurunun üzerine konur. ( Arzu ederseniz
malzemelerin üzerine de kekik ilave edebilirsiniz.
9- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20dakika kadar pişirilir. Arada
kontrol etmekte yarar var. Pişmesine yakın(son 5-10 dakika kala) tepsi
fırından alınır üzerine kalan kaşar peyniri serpilerek tekrar fırına verilir.
Kaşar peynirleri yeterince eriyince fırından çıkarıp sıcak servis edilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar