KARA LÂHANA ÇORBASI


Karadeniz mutfağının vazgeçilmez-lerinden oldukça besleyici bir çorba. Adı her ne kadar çorba olarak geçse de bence başlı başına bir yemek. Ben karalâhana çorbası yaptığım gün başka bir yemek yapmıyorum. Sevgili arkadaşım Birsenciğimin tarifinin naz versiyonu diyelim.
Afiyet olsun.
MALZEMELER
• Yarım demet kara lâhana
• 1 havuç
• 2 soğan
• 1/2 su bardağı haşlanmış barbunya
• 1/2 çay bardağı pirinç
• 3 yemek kaşığı mısır unu
• 1 çay bardağı kırık mısır
• Bir parça tavuk yada kırmızı et (Hiç et koymadan sade de yapabilirsiniz)
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Tuz, karabiber, pul biber
• Arzu edilirse bulyon konulabilir.
YAPILIŞI
1. Karalâhana yıkanıp doğranır ve suya ıslatılır.
2. Soğanlar yemeklik doğranır.
3. Havuç rendelenir.
4. Mısırın üzerini geçecek kadar su konulup haşlanır.
5. Üzerine tavuk doğranır ve sırasıyla karalâhana, pirinç, soğan, havuç, barbunya ve son olarak mısır unu ilave edilerek karıştırılır.
6. Üzerine 3-4 su bardağı sıcak su konulur.
7. Tuzu karabiberi ilave edilir.
8. Tencerenin kapağı kapalı olarak 30-35 dakika pişirilir.(pişip pişmediği kontrol edilir)
Not: Limon, pul biber veya acı turşu ile servis edilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar