İÇ BÖRÜLCE SALATASI





Sizlere yazdan temizlenip, sıcak suda 2-3 dakika haşlanarak dondurucuda saklanmış börülce salatasının tarifini vereceğim. Börülce salatasını yeşil haliyle veya benim yaptığım gibi börülcenin içinden de yapabilirsiniz. Mevsiminde yeşilken ayıklayıp, birazda haşlayıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Kuru börülce'de artık marketlerde var.
MALZEMELER
• 250-300 gr. Börülce
• 2 diş sarımsak
• 1/2 bağ maydanoz
• Küçük bir soğan(2-3 dal taze soğanda olabilir)
• Zeytinyağı ( miktarına siz karar verin)
• Yarım limon suyu(az gelirse ilave edebilirsiniz)
• Tuz
YAPILIŞI
1. Börülceyi tuzlu suda haşlayın. (Kuru börülce kullanacaksanız akşamdan ıslattıktan sonra haşlayın.)
2. Maydanozu yıkayıp incecik kıyın.
3. Soğanı incecik doğrayın ve tuz ile ovup yıkayın.
4. Sarımsakları rendeleyin.
5. Limonu sıkıp suyunu hazırlayın.
6. Haşlanan börülceyi süzdürüp uygun bir kaba alın.
7. Soğan ve maydanozu ilave edin.
8. Zeytinyağı, limon, tuz ve sarımsağı birlikte iyice çırpın. Kıvamı koyulaşır, rengi değişir.
9. Börülceye ilave edip karıştırın. Salatanız servise hazır.
Afiyet olsun

Yorumlar

Popüler Yayınlar