HELLİM EŞLİĞİNDE YEŞİL SALATA


Sağlıklı yaşam hepimizin yaşam felsefesi olmalı aslında. Bedenen ve ruhen, her zaman kaliteli bir yaşam sürmek için kendimize ne kadar dikkat ediyoruz. Yediğimiz yiyeceklerin ne kadar sağlıklı olduğu konusunda, hepimizin aklında soru işaretleri var tabii ki. Kendimce bazı önlemler almaya gayret ediyorum. Annelerimizden gördüğümüz gibi, bir kısım sebzeyi, mevsiminde konservesini yaparak, derin dondurucuya atarak veya kurutarak saklıyorum. Aynı mevsimindeki lezzet ve tadında tüketebiliyoruz. Sağlık demişken sofralarımızdan eksik etmediğimiz herkesin kolaylıkla yapabileceği sağlık fışkıran bir salata tarifini paylaşmak isterim.
MALZEMELER
• 1-2 adet kıvırcık marul (1 paket hazır yeşillik)
• 1 adet salatalık
• 3-4 adet taze soğan
• Yarım bağ maydanoz
• Yarım bağ dereotu
• Yarım bağ roka
• 1 çay bardağı mısır
• 1-2 adet küçük domates
• 3-4 dilim hellim peyniri
SOS İÇİN
• 1/2 fincan zeytinyağı
• 1/2 limon suyu
• 1 çay kaşığı hardal
• 1 çay kaşı mayonez
• Tuz
YAPILIŞI
1. Tüm yeşillikleri temizleyip biraz sirke ilave ettiğiniz suda 20 dakika bekletin.
2. Domateslerin kabuklarını soyun.
3. Salatalıkları alaca soyun.
4. Yeşillikleri dilediğiniz şekilde doğrayın.
5. Marulları bıçak kullanmadan elinizle de parçalayabilirsiniz.
6. Tüm malzemeyi doğradıktan sonra servis tabağına alınır.
7. Teflon tavaya çok az yağ konur.
8. Dilimlediğiniz hellimleri tavaya alıp arkası önü kızartılır.
9. Salatanın üzerine yerleştirilir. Mısırlar serpiştirilir.
SOS
1. Ayrı bir kâse içinde zeytinyağı, limon suyu, hardal, mayonez ve çok az tuz
2. (hellim tuzlu bir peynirdir)ilave ederek iyice çırpılır.
3. Salatanın sosu servisten hemen önce yapılmalıdır.
4. Salata soslanarak servis edilir.
NOT: Salata’nın sosunu sadece zeytinyağı, limon ve tuzu iyice karıştırarak ta hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun

Yorumlar

Popüler Yayınlar