FIRINDA BAHARATLI TAVUK


Tavuğu ve baharatı sevenler, tavuğun bu lezzetini de sevebilirler. Ben baharatı çok kullanıyorum. Siz yaparken kendi damak tadınıza göre azaltabilirsiniz.
MALZEMELER
• 1 kg. tavuk baget
• 3-4 adet patates
• 1 adet soğan
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 1 tatlı kaşığı tatlı ya da acı kırmızı toz biber
• 1 çay kaşığı dolusu köri
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı kişniş
• 1 defneyaprağı
• 1 çay kaşığı tane karabiber
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• Sıvıyağ veya tereyağı
YAPILIŞI
1. Tavuklar yıkanıp tencereye konur. Üzerine 3-4 bardak su ve defneyaprağı, tane karabiber, tuz konularak pişmeye bırakılır.( Düdüklüde 10-12 dakika)
2. Bu arada patatesler soyulur elma dilimi şeklinde doğranır. Bir tavaya azıcık yağ konur tava kızdırılır ve patatesler tavada alt üst edilerek alaca kavrularak, tavadan alınır.
3. Aynı tavada kalan yağ ile salça şöyle bir çevrilip, haşlanan tavuğun suyundan 2-3 kepçe kadar konur. Suyu kaynayınca diğer baharatlar ilave edilir. 1-2 taşım kaynatılarak ocaktan alınır.
4. Haşlanan tavuklar tepsiye dizilir. Patatesler ve halka halka doğranan soğan da aralara yerleştirilir. Salçalı sos tüm malzemelerin üstüne gezdirilir.
5. En son olarak tavukların üzerine şeker serpiştirilerek, önceden ısıtılmış 200derece fırında 30-35 dakika patatesler pişinceye kadar fırınlanır. Suyu azalırsa tavuk suyu ilave edilir.
NOT: Şekeri serpmemizin nedeni, tavuğun daha güzel kızarmasını sağlamak.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar