ELMALI KEK


Buram buram tarçın kokan elmalı bir kek. Çok da pratik. Haydi mutfağa..
MALZEMELER
• 2-3 adet elma
• 1 su bardağı şeker
• 125 gram margarin(eritilmiş)
• 3 yemek kaşığı yoğurt
• 3 adet yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 2,5-3 su bardağı un
YAPILIŞI
1. Elmalar soyulup, ince ince dilimlenir. Üzerine tarçın serpilerek
karıştırılır.
2. Yumurtalar, şeker, yağ, yoğurt karıştırılır.
3. Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenip, sıvılara ilave edilir.
4. Tahta bir kaşıkla hepsi karıştırılır, koyuca bir hamur elde edilir.
5. Kek kalıbına dökülür.
6. Önceden tarçınla harmanlanan elma dilimleri kek hamurunun
üzerine dizilir.
7. En üstüne biraz daha tarçın serpilir.
8. 170 derece fırında 40-45 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar