ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ


MALZEMELER
• 2 Adet Kereviz (mümkünse yapraklı)
• 1 adet soğan
• 1-2 adet Havuç (büyüklüğüne göre)
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 adet küp şeker (yarım tatlı kaşığı toz şeker)
• 1 su bardağı portakal suyu (portakal, mandalina, greyfurt karışımı da olabilir)
• 1 su bardağı ılık su
• Limon
• Tuz
YAPILIŞI
1. Kereviz ve havuçların kabuklarını soyup limon ile ovup limonlu suda bekletelim.
2. (kararmaması için)
3. Kerevizin varsa yeşil yapraklarının taze kısımlarını iyice yıkayıp sirkeli suda beklettikten sonra ince ince kıyalım.
4. Portakalları sıkıp hazırlayalım.
5. Kerevizlerin ortalarını kabak oyacağı veya başka bir aletle havuçları
6. Yerleştirebileceğimiz kadar oyup temizleyelim.
7. Kabukları temizlenmiş havuçlarımızı kerevizimizin boyuna göre kesip oyduğumuz kısıma yerleştirelim.
8. Kerevizleri halka halka eninden keselim.
9. Tencereye ya da pilav tavasına yağımızı ve soğanlarımızı koyup kavuralım.
10. Soğanların rengi biraz dönünce kerevizleri ilave edip, arka ve önleri biraz kavrulunca (3-5 dakika) portakal suyunu ve bir bardak ılık suyu, şekerini, tuzunu, limonunu ilave ettikten sonra tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar
Pişiriyoruz.
Soğuk olarak servis yapın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar