BAHARATLI KURABİYE


Bir fincan kahvenin yanında ne güzel gider değil mi?
MALZEMELER
115 gr. margarin veya tereyağı
Yarım su bardağı ay çiçek yağı
Yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yumurtanın akı(sarısı üstüne)
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
4-5 damla limon suyu
2 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
Kekik pul biber
ÜZERİ İÇİN
1 yumurtanın sarısı
Haşhaş,Çörek otu,Susam
YAPILIŞI
1-Margarini eritin.
2- Ay çiçek yağı, yoğurt, yumurta, yumurtanın akı ve tuzu ilave edip karıştırın. Un, karbonat, limon suyu ve kabartma tozu ile baharatları ekleyip iyice yoğurun. Gözenekli bir hamur elde edeceksiniz.
3-Hamuru, merdane ile 1 cm kalınlığında açıp; kurabiye kalıpları ile parçalar çıkarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
4-Üzerine yumurta sarısı (ben birkaç damla süt damlatıyorum) sürüp haşhaş, Çörek otu, susam
serpiştirip önceden 190’ derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Soğuyunca servis edin.
NOT: Teneke kutu içinde 1 hafta kadar bayatlamadan kalabiliyor.
(Lezzet dergisi ekinden alınmıştır)

Yorumlar

Popüler Yayınlar