KIRMIZI PANCAR SALATASI


Rengi ile sofralarda şov yapan pancarın tüm meyve ve sebzeler gibi birçok faydası var.
(Kum döktürdüğü, idrar söktürücü olduğu gibi)
MALZEMELER
• 3 adet pancar
• 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
• 2 yemek kaşığı mayonez
• 2 diş sarımsak
• Süslemek için fesleğen, nane vs.
• Tuz
YAPILIŞI
1-Pancarları güzel bir şekilde yıkayalım.
2-Pancarları tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ve yeteri kadar tuzu koyduktan sonra suyu kaynayınca kadar harlı ateşte; kaynadıktan sonra kısık ateşte pancarlar yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
3-Pancarlar haşlanırken biz yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsak ve biraz tuz ilave edip karıştıralım.
4-Haşlanan pancarları süzüp, suyunu ayıralım. Rendenin ince tarafından rendeleyip hazırladığımız yoğurtlu karışıma ilave edip karıştıralım.
Yoğurt koyu olabilir. Rendelenen pancarlarla karışınca yoğurt biraz daha seyrelecektir.
5-Servis tabağına alınır ve üzeri arzu ettiğimiz şekilde süslenir ve servis edilir.
NOT: Pancarın suyunu turşularımızda ve meyveli yoğurdumuzun rengini
Zenginleştirmekte kullanabiliriz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar