KIYMALI BOHÇA BÖREĞİ


Her zaman beğeniyle yenen çıtır çıtır bir lezzet, şimdiye kadar hiç kimse hayır diyemedi bu böreğe :))
MALZEMELER
• 3 tane yufka
• 250 gr. Kıyma
• 1 tane küçük soğan
• 1 Su bardağı su
• Yarım su bardağı margarin(Sıvıyağ da kullanılabilir.)
• 1 adet yumurtanın sarısı
• Tuz, karabiber
YAPILIŞI
1. Su ve yağ karıştırılır.
2. Soğanlar çok ince doğranır.
3. Önce soğan ve kıyma kavrulur. (Ben yağ koymuyorum önce kıymayı
rengi dönünceye kadar kavurup, soğanları ilave ediyorum)
4. Soğan ve kıyma kavrulurken tuz konur, kavrulduktan sonra karabiber
ilave edilir.
5. Yufkaları düz bir zemine serelim.
6. Yağ ve su karışımından bir miktar yufkaya serpilerek her tarafı ıslatılır.
7. Yufka dış kenarlar içe doğru katlanarak bir kare elde edilir.
8. Elde edilen kare yufka 4’e bölünür.
9. Her bir parçanın ortasına birer yemek kaşığı(malzemenin miktarına

göre daha fazla da koyabilirsiniz.)İç harcından konulur ve köşelerden
zarf gibi kapatılır ve bohça haline getirilir. Aynı işlemler yufkalar
bitinceye kadar tekrarlanır.
10. Hazırlanan bohça börekler buzdolabının buzluğuna konur.
11. En az 1 saat buzlukta bekletilir.
(Daha uzun sürede buzlukta ya da derin dondurucuda kalabilir.)
12. Buzluktan çıkardığımız Bohça Böreklerin üzerine biraz su serpilerek
yağlanmış tepsiye dizilir.
13. Üzerine yumurta sarısı sürülür. İstenirse üzerine susam, çörekotu

serpilir ve 200-250 derecede yaklaşık olarak 40-45 dakika fırında pişirilir.
Sıcak servis tercih edilmelidir.
NOT: İsteğe göre içine küp küp doğranmış patates konulabilir.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
çıtır çıtır nefis bir börek yemeyenlere tavsiye edilir tabi önce yapmak gerekecek
Adsız dedi ki…
geçen hafta misafirlerime yaptım çok güzel oldu senin tarifine benim ellerime sağlık

Popüler Yayınlar