KAHVELİ KURABİYE


MALZEMELER
• Yarım paket tereyağı
• 1 çay bardağı pudra şekeri
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 1 yemek kaşığı granül kahve
• 1 paket vanilya
• 2-3 çay bardağı un
ÜZERİ İÇİN
• Ceviz, fındık veya badem kullanılabilir.
YAPILIŞI
1-Tereyağını oda sıcaklığında eritin.
2-Pudra şekerini ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpılır.
3-Kahvesi birkaç damla su ile inceltilir, vanilyasını ve kabartma tozu eklenip karıştırılır.
Unu azar azar ilave edilerek. Orta sertlikte bir hamur hazırlanır.
4-Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılarak yuvarlanır.
Yağlı kâğıt serili tepsiye dizilir.
5-Kurabiyelerin üstüne birer parça 1/4 ceviz içi (veya fındık) yerleştirip 180 derecede pişirin.
(15-20 Dakika ) süreyi arada bir kontrol edip azaltıp çoğaltabiliriz.
Kurabiyeler kahveli olduğu için renginden anlamak biraz zor oluyor.
Soğuyunca servis edin.
NOT: Çabuk bayatlamayan bir kurabiye, kahveyi sevenlere tavsiye ederim.

(Lezzet dergisi eki kitaptan alıntıdır)

Yorumlar

Popüler Yayınlar