HAVUÇLU KEK



Nihâl'in havuçlu keki, canım kardeşimde severek yediğim ve içindeki tarçının mis gibi kokusuyla, cevizin kattığı o lezzetin tadına doyamadığım, her defasında başarılı sonuçlar aldığım bir kek tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Dostlarınızla paylaştığınız güzel anlar için, afiyet olsun.
MALZEMELER
• 1 Su bardağı sıvıyağ
• 1 Su bardağı süt
• 1+ 1/2 Su bardağı şeker
• 3 yumurta
• 1-2 adet havuç
• 1/2 Su bardağı ceviz
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• 2 su bardağı un(hazır sade kekun da kullanılabilir)
YAPILIŞI
1. Önce şeker ve yumurtalar çırpılır.
2. Havuçlar rendelenir.
3. Ceviz irice dövülür.
4. Sıvıyağ ve süt ilave edilerek malzemeler karıştırılır.
5. Vanilya ve kabartma tozu ilave edilmiş un yavaş yavaş sıvılara ilave edilir.
6. Rendelenmiş havuçlar ve ceviz kek hamuruna karıştırılarak kek hamuru hazırlanır.
7. Kek kalıbının içi katı yağ ile yağlanır ve kalıbın her tarafına un serpilir.
8. Kek hamuru kalıba dökülür.
9. 170 derece fırında 40-45 dakika pişirilir.
10. Fırını ilk 15 dakika kesinlikle açmayın.
11. İlk 15 dakikadan sonra kek biraz öne çekip tam ortasına bir bıçak yardımıyla çok

derin olmamak kaydıyla çizilir.
Keki fırının en alt rafında pişirin. Süre dolunca pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla
Kontrol edin. Keke batırdığınız bıçağa hamur bulaşmamışsa kekiniz pişmiş demektir.
Kekimiz pişince kalıbı ıslak bir bez üzerine çıkarın(cam kalıpları değil)biraz bekletin.
Kekinizin çok kolay bir şekilde çıktığını göreceksiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar