ETLİ ENGİNAR


Yine bir enginar tarifi ile sofralarımız şenlenecek. Etli Enginar da benim favori yemeklerimden. Enginarı ve kuzu etini sevenlere değişik bir lezzet.
MALZEMELER
5 adet Enginar (Temizlenmiş)
400 gr. kuzu eti(Mümkünse az yağlı)
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1/2 çay bardağı sıvı yağ (etin yağına göre ayarlanmalıdır)
(Ya da 1 yemek kaşığı tereyağ)
1/2 Limon suyu
Tuz
YAPILIŞI
1-Temizlenmiş Enginarları bir kapta hazırladığımız limonlu
suya koyalım.
2-Enginarlar limonlu suda beklerken, biz diğer tarafta yıkayıp
Temizlediğimiz taze soğanlarımızı doğrayalım.(1- 1,5 cm.)
3-Etimizin büyüklüğünü kontrol edip çok büyük parçalar halinde
İse tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım.
4-Enginarlarımızı da istediğimiz büyüklükte doğrayalım.
5-Tenceremizin tabanına kuzu etimizi, onun üzerine doğradığımız
Enginarları koyduktan sonra en üstüne taze soğanları halı gibi
serip yağını, tuzunu ve 1 su bardağı ılık suyunu ilave edip kısık
ateşte pişmeye bırakalım.
6-Normal çelik ya da Teflon tencerede pişiriyorsak ara sıra suyunu
ve pişip pişmediğini kontrol ederek suyu azalırsa sıcak su ilave
ederek pişirelim.
Pişirmek için düdüklü kullanıyorsak 1 su bardağı su ve 10-12
dakika enginarların pişmesi için yeterli olacaktır.
NOT: Kuzu eti ve Enginar Mart-Nisan-Mayıs ayları boyunca çok taze
olacağından çok çabuk pişecektir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar