ÇİN PİLAVI


Sevgi paylaştıkça çoğalır. Ben de sevgiyle yaptığım yemekleri paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.
MALZEMELER
• 1 Su bardağı iri pilavlık pirinç
• 1-1/2 su bardağı ılık su
• 1/2 çay bardağı zeytinyağı(sıvıyağ)
• 1/2 limon suyu (arzuya göre artırılabilir)
• 1 adet küçük kavanoz garnitür (aynı formda kendinizde hazırlayabilirsiniz.)
• 1/2 demet maydanoz
• 1/2 demet dereotu
• 1 demet taze soğanın yeşil yaprakları
• 100 gr. Kornişon turşu
• Tuz
YAPILIŞI
1-Pirinci en az 20 dakika ılık suda bekletiyoruz.
2-Sonra bol suyla pirinçleri yıkıyoruz.
3-Pilav tavasına yağımızı koyup biraz ısıtıp pirinçlerimizi ilave ediyor ve güzelce kavurduktan sonra suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Biraz dirice bir pilav yapıyoruz.
4-Pilavımız pişerken diğer tarafta yıkanan ve suyu süzülen ve hatta mümkünse kurulanan yeşillikleri ve kornişon turşumuzu küçük küçük doğrayıp(Yeşilliklerin ezilmemesine dikkat ederek) kenara alıyoruz. Limonun suyunu sıkıp hazırlıyoruz. Garnitürün suyunu süzüp sıcak suda biraz beklettikten sonra tekrar süzüyoruz.
5-Pişen Pilavımız ılındıktan sonra geniş bir kabın içine koyup, hazırladığımız malzemeleri teker teker ilave ediyoruz. Pirinçlerin ezilmemesi için geniş ve ağzı tarak gibi olan (makarna servis kaşıkları gibi) bir kaşıkla karıştırılırsa daha iyi olur.
Son olarak limonu ilave edilerek servis tabağına alınır.
NOT: Pirinç pişerken ara sıra kontrol edilmeli (çok karıştırmadan)
Damak tadınıza göre Limon ilavesizde yenilebilir.
Et yemeklerinin yanında sunulabilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar