CEVİZLİ KABAK SALATASI


Arkadaşım, ablam, canım Hayriyeciğimin istediği kabak salatası tarifini herkesle paylaşmak istedim. Hayriyeciğim, sevdiklerinle geçireceğin güzel zamanlarda sofranda değişik bir lezzet olması dileğiyle. Afiyet olsun.
MALZEMELER
• 3 adet kabak
• 4-5 yemek kaşığı yoğurt
• 2 yemek kaşığı mayonez(isteğe bağlı)
• Yarım su bardağı irice çekilmiş ceviz
• 2 diş sarımsak
• Yarım bağ dereotu
• 2 yemek kaşığı Zeytinyağı
• Tuz, Pul biber
YAPILIŞI
1. Kabaklar rendelenir.
2. Sarımsak ezilir.
3. Dereotu yıkanıp ince ince kıyılır.
4. Ceviz irice dövülür.
5. Tava’ya zeytinyağı ve rendelenmiş kabaklar konur tuzu ekilir ve

kabaklar suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Soğumaya bırakılır.
6. Bir kapta yoğurt, mayonez, sarımsak karıştırılır.
7. Soğuyan kabaklar, ceviz ve dereotunun bir kısmı yoğurtlu karışıma

ilave edilerek karıştırılır.
8. Servis tabağına alınır ve üzerine ayırdığımız dereotu ve pul biber

serpilerek servis edilir.
Diyet yapanların da gönül rahatlığı ile yiyebileceği bir salatadır.
Bir servis önerisi: Büyük boy kalın kabuk portakalları ortadan 2’ye böl.

Ortalarını bir bıçak ya da kaşık yardımıyla çıkar. Portakal kabuklarının
içini kabak salatası ile doldurup üzerini dereotu ve pul biber serpilerek
servis yapılır.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
beni kırmayıp tarifi yayınladığın için teşekkür ederim gerçekten çok güzel
Adsız dedi ki…
Ama insaf güzel yengem. Bunları yapabilen var yapamayan var. Bir de gelemez oldum. Yaptığın her güzel yemeğin pastanın böreğin kokusu burnumda. hepsini birden istiyorum :)

Popüler Yayınlar