ZEYTİNYAĞLI BAKLA



MALZEMELER
• Yarım kg bakla
• 1 adet soğan
• 2 yemek kaşığı un+1 tatlı kaşığı
• 1/2 su bardağı zeytinyağı(sıvıyağda kullanılabilir)
• 1/2 demet dereotu
• Tuz

1 adet küp şeker
4-5 damla limon suyu
YAPILIŞI
1. Baklaları önceden yıkayıp suları süzüldükten sonra, uçlarını alıp, doğranmış hale getirelim.
2. 1 baş soğanı küçük kareler halinde yemeklik doğrayalım.
3. Baklaları derin bir kap içinde üzerine 2 yemek kaşığı unu ilave edip baklaları un ile ovalım.
4. Üzerine su ilave edip şöyle bir karıştıralım.
5. Bu arada tencereyi önceden birazcık ısıtıp zeytinyağını ve soğanı ilave edelim, soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavuralım.
6. Baklaları suyun içinden süzdürerek alalım ve tencereye koyup baklalar biraz suyunu salıp çekinceye kadar (renk değiştirinceye kadar )kavuralım.
7. 2 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı un, şeker ve tuzunu ilave edip karıştıralım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım. Pişme kıvamını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
8. Baklayı düdüklüde pişirmek isteyenler ön hazırlıklar tamamlandıktan sonra (baklalar çok kavrulmadan) 10 dakika pişirilebilir.
9. En son olarak baklanın olmazsa olmazı dereotunu ince ince kıyıp baklanın üzerine serperek soğuk servis yapılır.
Neşeli sofralarda ağız tadınızı bulmanız dileğiyle afiyet olsun.


Yorumlar

Adsız dedi ki…
ellerinize sağlık denedim çok güzel oldu

Popüler Yayınlar