BABA BÖREĞİ


Çocuklarımın özellikle de eşimin severek yediği bir göçmen böreğidir. Kayınvalidemin elinden çıkınca bir başka güzel olur. Babaannemizin çok sık ve güzel yaptığı bu böreğin adı çocuklarımın baba böreği demelerinden ötürü Baba Böreği kaldı. Çok kolay ve gerçekten çok lezzetli bir börektir.
MALZEMELER
• 3 adet yufka (Orta boy bir tepsi için)
• 250 gr. Çökelek (lor veya az tuzlu peynirde kullanılabilir)
• Yarım su bardağı sıvıyağ
• Yarım su bardağı süt
• 2-3 su bardağı yoğurt(kaymak kullanılması halinde yağsız yoğurt tercih edilebilir)
• 2-3 yemek kaşığı kaymak
• 1 adet yumurta
YAPILIŞI
1. Bir kâse içinde yoğurt, kaymak ve yumurta karıştırılır.
2. Başka bir kâsede yağ ve süt karıştırılır.
3. Çökelek yufka adedine göre bölünür.
4. Yufka düz bir zemine serilir.
5. Çökelek yufkaya serpilir.
6. Yufka bir ucundan başlanarak diğer uca doğru büzüştürülür.
7. Büzüştürdüğümüz yufkayı 4 parmak eninde kesilir ve tepsinin bir

köşesinden başlayıp yağlanmış tepsinin bütününü kaplayacak şekilde
tüm yufkalar bitinceye kadar yufkalar yan yana sıkıştırılarak dizilir.
8. Yufkaların üzerine önce süt ve yağ karışımı tepsinin üzerinde

gezdirilerek dökülür.
9. En son olarak yoğurtlu karışım yufkaların üzerini kaplayacak şekilde

dökülür ve fırında orta ayarda üstü güzelce kızarıncaya kadar pişirilir.
Dilediğiniz büyüklükte keserek sıcak servis edilir.
NOT: Kaymak kullanmayabiliriz. Bu durumda lezzeti artırmak için yoğurtlu

karışımı döktükten sonra üstüne küçük tereyağı parçaları konulabilir.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
çayın yanında süper bir börek hem hafif hem nefis

Popüler Yayınlar