KEREVİZ SALATASI


MALZEMELER
• 1 Adet Kereviz (Büyükçe) ya da 2 adet küçük
• 3 yemek kaşığı mümkünse yağsız yoğurt
• 2 yemek kaşığı mayonez
• 1 adet limon
• 100 gr. kadar irice dövülmüş ceviz içi
• Yarım demet maydanoz
• Tuz

YAPILIŞI

1- Kerevizlerin kabuklarını derince soyalım.
2- Soyulan kerevizleri limon ile ovalım.(kararmaması için)
3- Kerevizleri Rendenin iri olan tarafından rendeleyip, üzerine biraz limon

sıkalım.
4- Diğer tarafta bir kap içerisinde mayonez ve yoğurdu karıştırıp, tuzunu

incecik kıyılmış maydanozunu ve cevizi de ekleyip hepsini bir güzel
karıştırın.
5- Tuz ve limonu damak tadına göre ayarlanabilir.
6- Yuvarlak Marulun yaprakları güzelce yıkanıp birer kâse formunda

servis için kullanılarak kereviz salatası marullara paylaştırılıp, üzeri
ceviz ve maydanoz ile süslenerek servis yapılır.

Not: !!! İstenirse üzerine zeytinyağı gezdirilebilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar