DUKAN DİYETİ TARİFLERİ
Başlamadan önce dukandiet siteyi ziyaret etmelisiniz. Karar verdikten sonra kitap eşliğinde diyetinize başlamanızı öneririm. Kitap sadece yapmak için değil, sağlıklı beslenme için de bilgiler içermekte. Ben ve yakınımdaki pek çok insan bu diyeti yapmakta. Tek sorun buralarda yulaf kepeğini ve Splenda(granül tatlandırıcı) yı bulmak.
Proteinlerle (Et, süt, yumurta, peynir vs.) arası iyi olan, herkesin rahatça yapabileceği bir diyet. Ben birkaç kilo fazlamı dukan diyeti ile verdim, benim için önemli olan kısmı güçlendirme ve koruma evresi kilomun kalıcı olmasını sağlamak ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak için şu anda devam ediyorum.
Bu diyeti yaparken denediğim yemek, kek ve sosların tariflerini burada bulabilirsiniz.
İşte İlk tarifimiz;
(Dukan Diyeti kitabından alıntıdır.)
YULAF GALETASI:
Malzemeler:
- 1-1/2 çorba kaşığı yulaf kepeği
- 1-1/2 çorba kaşığı yağsız beyaz peynir (ya da lor) veya yoğurt
- 1 yumurta beyazı (kolesterol sorunu yoksa tamamı eklenebilir)
- Peynir bir çatal yardımı ile ezilir. yumurta, yulaf kepeği ilave edilip karıştırılır.
- (ben içine 3-4 dal maydanoz, dereotu, nane ile biraz sevdiğim baharatlardan ekliyorum.)
- Tatlı yapmak isterseniz 1 çorba kaşığı aspartam ekleyip, pişirebilirsiniz.
- ( Tatlı olan galetaya eklenen tarçın ayrı bir tat veriyor.)
- Yapışmaz Tavayı bir kaç damla sıvı yağ ile yağlayın ve kağıt havlu ile her yerine dağıtın.
- Isınan tavaya karışımı döküp yayın. Her iki tarafını 2-3 dakika pişirin.
NOT:Bu galetalar buzdolabında bir hafta saklanabilir. Kurumalarını önlemek için streç film ile sarıp saklayabilir, dondurarak da saklamanız mümkün. Ben taze tüketmeyi tercih ediyorum.