Krem Patısserıe(Pastacı Kreması)
Bir fransız klasiği, her türlü pasta ve tatlıda kullanılabilecek muhteşem bir karışım.
MALZEMELER
(18-20 cm çapında 3-4 tart pasta için)
• 1 kg süt
• 8 adet yumurta sarısı
• 200 gr. şeker
• 40 gr. un
• 40 gr. nişasta
• 1 paket Vanilya( en son )
YAPILIŞI
1. Süt ocağa alınır. Kaynamaya bırakılır.
2. Süt ocakta kaynarken,
3. Diğer tarafta şeker, un, nişasta ve yumurta sarıları iyice çırpılır.
4. Bir taşım kaynattığımız süte yavaş yavaş, bir taraftan karıştırmak suretiyle ilave edilir.
5. Krema haline gelene kadar ocakta karıştırılıp pişirilir.
6. Koyulaşmaya başladığında bir taşım kaynayınca ocaktan alınır.
7. Geniş bir kap içine dökülüp soğuması ve üstünün kuruyup kabuk bağlamaması için ara sıra daireler çizerek karıştırılır.
• 1 kg süt
• 8 adet yumurta sarısı
• 200 gr. şeker
• 40 gr. un
• 40 gr. nişasta
• 1 paket Vanilya( en son )
YAPILIŞI
1. Süt ocağa alınır. Kaynamaya bırakılır.
2. Süt ocakta kaynarken,
3. Diğer tarafta şeker, un, nişasta ve yumurta sarıları iyice çırpılır.
4. Bir taşım kaynattığımız süte yavaş yavaş, bir taraftan karıştırmak suretiyle ilave edilir.
5. Krema haline gelene kadar ocakta karıştırılıp pişirilir.
6. Koyulaşmaya başladığında bir taşım kaynayınca ocaktan alınır.
7. Geniş bir kap içine dökülüp soğuması ve üstünün kuruyup kabuk bağlamaması için ara sıra daireler çizerek karıştırılır.
NOT:
a) Bu krema her türlü pasta yapımında kullanılabilir.
b) Buzdolabında 3-4 gün bekleyebilir.
c) Kokusunun uçmaması için vanilyası en son ilave edilmelidir.
a) Bu krema her türlü pasta yapımında kullanılabilir.
b) Buzdolabında 3-4 gün bekleyebilir.
c) Kokusunun uçmaması için vanilyası en son ilave edilmelidir.
d) Malzemeleri azaltarak tek kullanımlık krema elde etmekte mümkün.
Yorumlar