Sadrazam Lokumu























Kursta öğrendiğimiz güzel bir tatlı. Biraz zahmetli ama bitince güzel oldu. Hepimiz çok beğendik. Pandispanyanız eğri büğrü olursa, kalın olursa problem etmeyin, çünkü keseceksiniz. İçine krema konulup, üstü kaplanınca çok belli olmayacaktır. Afiyet olsun.
MALZEMELER
PANDİSPANYA
• 6 adet yumurta
• 3 su bardağı un
• 2 su bardağı toz şeker
• 1,5 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 su bardağı toz şeker
KREMA İÇİN
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 litre süt
• 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
• 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
• 1 paket vanilya
İÇ MALZEME
• 3 adet muz
• 250 gr hindistancevizi
• 1 litre süt ıslatmak için.
YAPILIŞI
1. Pandispanya için önce yumurta akları ile sarıları birbirinden ayrılır. 6 yumurtanın akı ve 2 su bardağı şeker, mikserle çırpılarak köpürünceye kadar çırpılır. Daha sonra sarılar eklenerek çırpmaya devam edilir. Yumurtanın kokmaması için yumurtaların çok uzun süre çırpılması gerekir. Mikser sadece yumurtanın çırpılması aşamasında kullanılmalı. Çırpma işleminden sonra mikser yerine tahta kaşık kullanmalıyız.
2. Çırpılan yumurtaların içine daha önceden hepsini birlikte eleyip hazırladığımız, un, kabartma tozu ve vanilya karışımı eklenip tahta kaşık yardımı ile karıştırılarak akıcı bir hamur hazırlanır.
3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir, hamur eşit ve düzgün bir şekilde yayılır. Ilık fırında 180 derecede 15 dakika pişirilir. Kürdanla kontrol edilir. Kürdana yapışmıyorsa pişmiştir.
4. Krema için 1 litre süt 3 yemek kaşığı un 1 su bardağı şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırarak kaynatılır, koyulaşınca margarin veya tereyağını ekle ocaktan al soğut.
5. Muzları parmak büyüklüğünde kes. (Eğer pandispanya’ya sığdırma sorunu yaşarsanız parmak büyüklüğündeki muzu 3 ya da 4’e bölerek kullanabilirsiniz.)
6. Pandispanyayı, dikkatlice tepsiden alıp, kağıdından ayırıp, küçük dikdörtgenler şeklinde kesilir. Kesilen parçalar kolay rulo olması için süt ile birazcık ıslatılır. İçine malzeme koymadan önce boş olarak, yuvarlanarak iç malzemeyi koyduktan sonra kolay şekil alması sağlanır.
7. Kesilen pandispanyanın iç kısmına krema sürülür, muz parçası koyup rulo yapılır. Rulonun her yerini önce süte batırılıp sonra Hindistan cevizine buladıktan sonra, borcama dizilip buz dolabında bekletilir.

Yorumlar

umutluhayat dedi ki…
çok güzel bir tarif.ellerinize sağlık.

Popüler Yayınlar