Krem Patısserıe(Pastacı Kreması)


Bir fransız klasiği, her türlü pasta ve tatlıda kullanılabilecek muhteşem bir karışım.
MALZEMELER
(18-20 cm çapında 3-4 tart pasta için)
• 1 kg süt
• 8 adet yumurta sarısı
• 200 gr. şeker
• 40 gr. un
• 40 gr. nişasta
• 1 paket Vanilya( en son )
YAPILIŞI
1. Süt ocağa alınır. Kaynamaya bırakılır.
2. Süt ocakta kaynarken,
3. Diğer tarafta şeker, un, nişasta ve yumurta sarıları iyice çırpılır.
4. Bir taşım kaynattığımız süte yavaş yavaş, bir taraftan karıştırmak suretiyle ilave edilir.
5. Krema haline gelene kadar ocakta karıştırılıp pişirilir.
6. Koyulaşmaya başladığında bir taşım kaynayınca ocaktan alınır.
7. Geniş bir kap içine dökülüp soğuması ve üstünün kuruyup kabuk bağlamaması için ara sıra daireler çizerek karıştırılır.
NOT:
a) Bu krema her türlü pasta yapımında kullanılabilir.
b) Buzdolabında 3-4 gün bekleyebilir.
c) Kokusunun uçmaması için vanilyası en son ilave edilmelidir.
d) Malzemeleri azaltarak tek kullanımlık krema elde etmekte mümkün.

Yorumlar

Sema dedi ki…
krem patisserie harika bir tat, bi pastacı olarak bu lezzete bayılıyorum, bu tarifi de bugün yarım ölçü şeklinde denemeyi düşünüyorum, teşekkürler, elinize sağlık...
Naz dedi ki…
sema hanımcığım,kolay gelsin sonucu bizimle paylaşırsanız sevinirim.
Adsız dedi ki…
Ben de krem patiseriyi rulo pasta içinde yarım ölçü olarak uygulamıştım ve tam gelmişti.yine sizin reçetenizdeki oranlarınızla aynı.yalnız farkettim ki kremanın ağırlığı, çırpılmış bir miktar krem şanti ile hafifletilebilir sanki yada farklı bir tat için labne ilave edilebilir..bir dahaki sefere o şekilde de deneyeceğim.Bir de 25 gr.kadar tereyağ eklemiştim kremaya şimdi hatırladım:).sevgiler.sevilay
Pelin dedi ki…
Şimdi yaptım bu tarifi yarım ölçü ve inanılmaz güzel oldu araştırıp sizin tarifinizi yapmaya karar vermiştim iyikide öyle yapmışım :)) sevgiler, mutlu günler.

Popüler Yayınlar