Avakado Salatası


Son yıllarda Antalya’da daha çok yetiştirilen avokado benim çok tadına aşina olmadığım bir meyve mi desem sebze mi bilemiyorum, ama wikipedia’dan aldığım aşağıdaki bilgilerde meyve olarak geçiyor. “Avokado meyveleri, küre biçiminde, oval, elips ya da armut gibi eriksi tipli yeşil, kırmızı ya da erguvani renktedir. Eti krem sarı ya da beyazımsıdır. Taze olarak tüketilir, ayrıca yemeklerde ve salatalarda kullanılır. Çok besleyicidir. Bütün sıcak iklimlerde kültüre alınan bitkisi Türkiye'de Akdeniz bölgesinde Antalyadan İskenderuna kadar olan kuşakta yetiştirilir” internette şöyle bir baktım da ne çok faydası var avakadonun. Sağlık siteleri; dış kabuğundan yaprağına her şeyinin sağlığımız için faydalı olduğunu belirtiyorlar. Abartmada tüketmek gerekir. Geçtiğimiz yaz Antalya’da Selahattin Ağabeyin yaptığı avakado salatası çok güzeldi. Pazardan aldığım avakado iyice olgunlaşmış ezilme kıvamına gelmişti artık. Hemen Selahattin Ağabeyi aradım ve tarifini aldım. Meyvenin yağlı bir yapıya sahip olduğunu, az yağ kullanmam gerektiğini hatırlatarak çok basit olan tarifini verdi. Artık pek çok şekilde tüketilen avakadonun değişik yorumu ile salatası, Afiyet olsun.
MALZEMELER
• 1 adet Avokado (olgunlaşmış, yumuşak)
• Çok az zeytinyağı
• Yarım limon(belki daha az olsa daha iyi olabilir.benimki biraz ekşi oldu.)
• Tuz.
YAPILIŞI
1. Avakado soyulur.
2. Bir çatal yardımı ile ezilir.
3. Zeytinyağı (çok az)
4. Tuz ve limon suyu( kontrollü) eklenir.
5. Hepsi güzelce karıştırılır. Servis tabağına alınıp yeşilliklerle süslenerek servis edilir.
Ben kiş hamurunun kenarından artan hamurları değerlendirip tart kalıplarında küçük kaseler yapmıştım. Birer lokmalık atımlar halinde onlarla servis ettim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar