Vişne Soslu Tavukgöğsü Muhallebi











Bugün kursta öğrendiğimiz Vişne soslu tavuk göğsü muhallebisi; kolay ve hafif bir tatlıydı. Görüntüsü de tadı da çok hoştu. Vişne sosun verdiği mayhoşluk da ayrı bir lezzet katmıştı tatlımıza. Emeği geçen tüm arkadaşların eline sağlık. Tatlıyı yapmak isteyen ve tarifi bekleyen arkadaşlarıma kolay gelsin, afiyet olsun.
MALZEMELER• 1 litre süt
• 3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
• 1 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme dolu)
• 125 gr. margarin
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 vanilya
• 1 paket eti burçak( başka bir bisküvi çeşidi de kullanılabilir.)
• Üzerini süslemek için Antep fıstığı ve Hindistan Cevizi veya sadece biriside olabilir.
VİŞNE SOS• 2-3 su bardağı çekirdeği alınmış vişne (çekirdekli ise 1,5 su bardağı vişne)
• 2 çay bardağı toz şeker
• 4 yemek kaşığı orta dolu buğday nişastası
• 1/2 su bardağı su (nişastayı ezmek için)
MUHALLEBİ YAPILIŞI1. Tencereye yağ konur eritilir.
2. Un eklenir ve kavrulur. (orta ateşte)
3. Un kavrulup kokusu çıkınca şeker eklenip karıştırılır.
4. Şekerin ardından, süt bir taraftan yavaş yavaş tencereye eklenirken, bir taraftan da karıştırılır. Muhallebi kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.(Yoksa muhallebimiz topaklanır.)
5. Muhallebi piştikten sonra ocaktan alınıp, vanilyası eklenir ve karıştırılır.
VİŞNE SOS YAPILIŞI1. Bir tencere içine vişneler ve şeker konur, kaynatılır.
2. Kaynatılan vişneler blenderdan geçirilip püre haline getirilir.
3. Su ile nişasta inceltilir. Püre halindeki vişnelere eklenir.
4. Kısık ateşte bir taşım kaynatılır.
5. Ocaktan alınır. Ilımaya bırakılır. Akıcılığını kaybetmeden kullanmak gerekir. O yüzden sos en son yapılmalıdır.
TATLININ YAPILIŞI1. Bisküviler rondodan geçirilir veya ezilerek toz haline getirilir.
2. Tatlı için kullanılacak borcam ya da tepsinin tabanına bisküvi eşit olarak bastırarak döşenir.
3. Üstüne hazırladığımız akıcı kıvamlı ılık muhallebi dökülür. Buzdolabında bekletilir.
4. Borcamdaki muhallebi beklerken hazırladığımız vişneli sosu buzdolabından aldığımız muhallebimizn üzerine döküp bir spatula yardımıyla düzeltiyoruz.
5. Biraz bekletip, üzeri Hindistan Cevizi ve Antep fıstığı ile süslenir.
6. Dilimlenerek servis edilir.
NOT: a)Muhallebi piştikten sonra blenderdan geçirilir ya da mikser ile çırpılırsa daha parlak, akışkan ve daha lezzetli olur.
b)Altına Bisküvi kullanmak istemezseniz; Borcamı su ile ıslatıp, muhallebi dökülürse borcama yapışmasını engellemiş olursunuz.
c)Vişne püresi koyu olursa azar azar vişne suyu ilave edilerek kıvamı ayarlanabilir.
d)Vişne yerine Frambuaz, mandalina ve taze incirde kullanılabilir.
e)Daha parlak bir görünüm kazandırdığı için sosta buğday nişastası kullanılmıştır.
f)Ben Tavukgöğsü tatlısına piştikten sonra ayırdığım çok az margarini ekleyip mikserle iyice göz göz baloncuklar oluşuncaya kadar uzun süre çırpıp, sakızlaştırdıktan sonra döküyorum.
g) Bir gece önceden yapılırsa daha güzel olur. En az 2-3 saat beklemelidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar