Vitamin Çorbası











Sebzelerin muhteşem uyumu ile meydana gelen vitamin yüklü, sıcacık bir çorbanın yerini ne tutabilir? Cevabın; "tabii ki yine sıcacık başka bir çorba" olduğunu duyar gibiyim. Bizim evde de neredeyse her akşam çorba pişer. Bu yüzden kursta değişik çorbalar öğrenmek çok işime yarıyor. Bu çorba da evimizde sevilen çorbalardan birisi oldu. Evde pişirdiğimde sebzelerin neredeyse yarısından daha azını kullanmama rağmen oldukça bereketli bir çorba oldu. Türk kahvesi fincanı bile fazla geldi. Kahve fincanı yerine kişi başına 1 tatlı kaşığı un hesabıyla hareket etmek ve sebze konusunda da tercihi kalan sebzelerden yana kullanmak daha iyi olur. Eğer kalabalık değilseniz birer sebze fazla geliyor. Sınıfta yaptığımız çorba için kahve fincanı yerine büyük çay fincanlarından ve 10-12 su bardağı kadar su kullandık. Az su ilavesiyle başlayıp, arzu ettiğiniz gibi kıvamını ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
MALZEMELER• 1’er adet kereviz, havuç, kabak, patates, soğan, sivri biber, kırmızıbiber(etli kırmızıbiber)
• 1 kahve fincanı un
• 1 kahve fincanı yoğurt
• 2 adet yumurta sarısı
• Yarım su bardağı sıvıyağ
• Tuz, karabiber, pul biber,
YAPILIŞI1. Tüm sebzeler yıkanır.
2. Kabukları temizlenerek küp şeklinde doğranır.
3. Tencereye sıvıyağ konur, sebzeler eklenerek sotelenir.
4. Sebzelere 8-10 bardak su eklenip, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
5. Diğer tarafta 2 adet yumurta sarısı, yoğurt ve un pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpılır.
6. Tencereye ilave etmeden önce içine biraz sıcak su ilave edilip karıştırılır.
7. Tenceredeki çorba suyundan yoğurtlu karışıma birkaç kaşık ilave edilip, karıştırılarak; çorbanın suyu ile aynı ısıya gelmesi sağlanır. (yoğurdun kesilmemesi için)
8. Yoğurtlu karışım azar azar çorbaya ilave edilirken sürekli karıştırılarak kaynatılır.
9. Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberi ilave edilir.
10. Bir iki taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
11. Maydanoz, dereotu ile süslenerek servis edilir.
NOT: Ben ilave olarak pırasayı da ekleyiverdim diğer sebzelere.
Çorba piştikten sonra arzu edilirse rondodan geçirilir.
(rondodan geçirmeyecekseniz sebzeleri küçük küpler halinde ya da jülyen doğrayıp pişirebilirsiniz.)

Yorumlar

Popüler Yayınlar