Temel Tart-Tartölet hamuru











Chef’s İstanbul’da 3. Hafta. Bu hafta temel tart- tartölet hamuru, krem patisserıe(Fransız kreması). Muffin ve cup cake ile pandispanya yapımını öğrendik. İlk olarak temel tart- tartölet tarifini yazalım. Belki hafta sonu yapmak isteyenler olur. Biz temel tart hamurumuzu kullanarak birer porsiyonluk tartlar yaptık. Tartlarımızı süslerken yine çok eğlendik. İşimiz bittiğinde tezgahın üstü çiçek bahçesi gibi olmuştu.
MALZEMELER
• 100 gr. margarin
• 200 gr. un
• 60 gr. pudraşekeri
• 1 yumurta
• Az vanilya
Not:tart hamurunun miktarına göre kuru olması durumunda az miktarda su ilave edilebilir.
YAPILIŞI
1. Tüm malzemeler toparlanıncaya kadar elde karıştırılıp yoğrulur.
2. Strece sarılıp buzdolabında 30 dakika bekletilir.
3. Çıkarılıp mermer tezgah üzerinde merdane ile kullanılacak kalıp büyüklüğünde açılır. (biz küçük kalıplar kullandık.
4. Yağlanmış tart kalıbına yerleştirilip bir süre daha dinlenmeye bırakılır.
5. Daha sonra 170 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
6. Tartın içi pastacı kreması ile doldurulur. Üzeri arzu edilen meyvelerle süslenir.(Tabi nasıl süsleneceği konusuda ayrı bir yetenek ve uzmanlık istiyor. Benim çok çalışmam lazım çoook)
7. Ayrıca isterseniz meyveyi koruması için jöle ile kaplayabilirsiniz.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
sevgili naz hanım bugün tarifinizi denedim benim tartöletlerim şekillerini kaybetti çukur kısım yok oldu acaba hamur sert bir hamur mu yoksa başka bir püf noktası varmıbana bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim sevgiler.
Adsız dedi ki…
sevgili naz hanım bugün bu tarifinizi deneme şansı buldum güzel bir tart hamuru fakat benim tartöletler kalıbında küçüldü çukur kısımları kaybolup toplandı acaba hamur sert mi olacak ki toplanmasın benim o anda tereyağım yoktu ben margarin kullandım oda yapabilir mi bunu yoksa pişirirken çıkarıp içlerini tekrar şekillendiriyormusunuz şimdiden teşekkürler sevgiler

Popüler Yayınlar