Gavurdağı Salatası


Daha önce bir defa yemiştim ama kursta yaptığımız salata daha güzel olmuştu. Domatesin mevsimi olmadığından sanırım istediğimiz o kırmızı rengi yakalayamadık ama lezzeti yerindeydi. Adana ile Gaziantep arasındaki bir dağın adını taşıyan salata hem adana yöresi hemde Antep yöresi lezzetleri arasında geçmektedir. Acılı ezmeden daha irice doğranıp bol ceviz ile servis edilen bu salatanın tadına doyamayacaksınız. Belki de bu salatayı Antep’te ya da Adana’da yemek lazım gerçek lezzetinin tadına varmak için. Afiyet olsun.
MALZEMELER
• 4 domates
• 4 salatalık
• 5 sivribiber
• 8 adet taze soğan
• 5-6 adet kornişon turşu
• 10-15 dal maydanoz
• 10 dal taze nane
• 1 küçük soğan
• 1 limon suyu
• 1/2 çay bardağı zeytinyağı
• 3 yemek kaşığı nar ekşisi
• 1 su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş)(keskin bir bıçak yardımı ile kıyılmış da olabilir.)
• Tuz
YAPILIŞI
1. Tüm malzemeler yıkanıp, temizlenir.
2. Domates ve salatalık, kornişon turşu küp doğranır.
3. Biber, maydanoz ve nane ince doğranır.
4. Kuru soğan ikiye bölünüp, yarım halkalar halinde doğranır ve tuz ile ovulur.
5. Bir kase içinde zeytinyağı, tuz, nar ekşisi ve cevizin yarısı ilave edilerek hepsi karıştırılır. Biraz bekletilir.
6. Sulanmalı ki tadı yerinde olsun.
7. Salata tabağına alınarak servis edilir.
NOT: Nar ekşisini ve acıyı sevenler ayrıca nar ekşisi ekleyip, acı biber kullanabilir veya pul biber kullanılabilir.Taze kekik de kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar