Kırmızılı Çapkın







Yemek kursunun en hareketli, her işinden çıkan öğrencisi; arkadaşımız Gülşenin tarifi kendisine ait olan mezesi biraz uğraştırıyor ama çıkan sonuç çok güzel. Tarife bir isim bulmak için herkes bir şeyler söyledi, sonunda isim anneleri Gülşen ve Olcay’ın önerisi olan kırmızılı çapkında karar kılındı. Lezzetinden hiç şüpheniz olmasın. Yedikçe yiyesi geliyor insanın. Gülşenciğimin ellerine sağlık. Yapacaklara kolay gelsin, afiyet olsun.
MALZEMELER
• 1 kırmızı biber
• 5 yeşil biber
• 1 kabak
• 1 patates
• 1 patlıcan(topan da olabilir)
• 1 havuç
DOLDURMAK İÇİN
• 8 kırmızı biber
SOS İÇİN
• 3-4 diş sarımsak
• 1-1,5 su bardağı yoğurt(süzme yoğurt tavsiye edilir)
• Tuz
YAPILIŞI
1- 8 adet kırmızı biber közlenip, soyulur, içi temizlenir.
2- Tüm sebzeler soyulup temizlenir.
3- Tavla zarı büyüklüğünde doğranır.
4- Kızartma sırasına göre her sebze ayrı ayrı kızartılır. (önce patatesler, havuçlar, kabaklar, patlıcanlar ve en son olarak da biberler kızartılır.)
5- Diğer tarafta yoğurt, tuz ve ezilmiş sarımsak ile karıştırılarak sos hazırlanır.
6- Kızartılan sebzeler geniş bir kâse içine alınıp, sos ile karıştırılır.
7- Közlenen kırmızıbiberlerin içine doldurulur.
8- Soğuduktan sonra servis edilir.

Yorumlar

Hayatın Tatları dedi ki…
bloglardan birinde bende dolmalık biberin içine doldurulduğunu görmüştüm onun üzerinede domates sos yapmışlardı. Bu şeklinide çok beğendim.. İlk misafirime yapmayı düşünüyorum...Ellerinize sağlık..
Adsız dedi ki…
yemeğin tadı gibi,yorumun da çok leziz olmuş.....TEŞEKKÜRLER....
Naz dedi ki…
@Hayatın Tatları; dolmalık biberin doldurulmasıyla yapılanın tarifi aynı mı? Tarifini bizimle paylaşırsanız sevinirim. bende denemek isterim.

@adsız; çok teşekkür ederim, çok naziksiniz.
Hayatın Tatları dedi ki…
sevgili naz not etmemişim sadece okuyup geçmiştim ama sunum olarak çok hoşuma gitmişti. Farkı dolmalık biberlerde kızartılmıştı dediğim gibi üzerinede sarımsaklı domates sos dökülmüştü hatta ilk bakışta zeytinyağlı dolma görüntüsündeydi...
güzide dedi ki…
tek kelimeyle nefis ...
Naz dedi ki…
@Hayatın Tatları;paylaşımın için teşekkür ederim.ilk fırsatta deneyeceğim.
@ sevgili güzide, teşekkür ederim.

Popüler Yayınlar