KARİDES GÜVEÇ






Kursumuza 3 hafta aradan sonra, bu hafta yeniden başladık. Farklı lezzetleri öğrenmek ayrıca bir keyif benim için. Karides güveci ilk denediğimde hüsranla sonuçlanmıştı. aşağıdaki tarifte olduğu gibi öncelikle soteleyip sonra fırınlamıştım ancak fırında sanırım biraz fazla tutmuşum güveçler fırından çıktığında içinde sadece sebzeler kalmış, karideslerden eser yoktu. Güveçlerin içinde uzunca bir süre karides aramıştık. :)) o gün bugündür karides güveçten uzak duruyorum. Tereyağlısını tercih ediyorum. Bugün kursta yaptığımız gayet güzeldi. yeniden denemeye karar verdim. Afiyet olsun.
MALZEMELER
• 500 gr. Kabuklu karides
• 2 adet küp şeklinde doğranmış domates
• 1 çay bardağı domates suyu veya su
• 2 adet ince kıyılmış sivri biber,
• 8 adet dörde bölünmüş mantar
• 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
• 2 diş sarımsak,
• 2 adet iri kıyılmış taze soğan
• 250 gr. Küp doğranmış kaşar peyniri
• Toz beyaz biber, tuz, Karabiber, sıvıyağ
YAPILIŞI
1. Karides kaynar suda tuz, sirke ve defne yaprağı ile 4-5 dakika haşlanır.
2. Üzerine bol soğuk su tutularak tamamen soğutulur, süzülür.
3. Karideslerin önce kafa kısmı koparılır. Ayaklarının olduğu yer alınır ve kuyruğu da sıyrılarak çıkarılır.
4. Eğer karideslerimizin sırtındaki kısım temizlenir. Yoksa acı olur.
5. Tavada sıvıyağda sırasıyla 2-3 er dakika önce sarımsak sonra soğan biber, mantar en son olarak karidesler ilave edilmek suretiyle kavrulur.(sotelenir.)
6. Kavrulan malzemeler tavaya eklenen taze soğan, domateslerle birkaç kez daha çevrildikten sonra domates suyu ilave edilip, tuzu ve baharatı katılır.
7. Hazırlanan harç güveçlere boşaltılır.
8. Üstüne küp doğranmış kaşarlar yerleştirilir.
9. Fırında 200 derecede kaşar eriyene kadar pişirilir.
10. Sıcak servis edilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar