KREMALI MANTAR ÇORBASI



MALZEMELER
• 150 gr. mantar
• 3 çorba kaşığı un
• 50 gr. Tereyağı (yağın miktarı 1 kaşık una bir kaşık gibi ayarlanabilir.)
• 1 paket krema (krema yerine süt kullanılabilir)
• Tuz, toz kırmızıbiber
YAPILIŞI
1. Mantarlar ince ince küçük doğranır.
2. Üstüne limon suyu ve kaynar su dökülür. 10 dak. Bekletilip süzülür.
3. (Mantarlar taze ise limonlu sıcak suya ihtiyaç yoktur. Doğrudan çorbaya ilave edilir.)
4. Tencereye tereyağı konur. Eriyince un ilave edilir. Kavrulur.
5. Ardından soğuk su ilave edilir.
6. Kaynayınca mantarlar ve krema ilave edilir.
7. Tuz ilave edilir ve bir taşım kaynatılır.
8. Sıcak servis edilir.
9. Arzuya göre toz kırmızıbiberle servis edilir.
PÜF NOKTASI:
1-Tereyağı ve unu kavurduktan sonra üzerine eklenen su muhakkak soğuk olmalı. Aksi takdirde un hamurlaşır.
2-Krema eklendikten sonra bir taşımdan fazla kaynatılırsa kesilebilir.

3- Krema yerine süt kullanılacaksa mantarlara limon kullanılmamalıdır. çorbadaki sütün kesilmesine neden olur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar