BARBUNYA SALATASI
sevgili arkadaşım Birsen’in Heybeliada’ya gittiğimizde bizim için hazırladığı sofrada bulunan lezzetleri sizlerle paylaşabiliyor olmak çok güzel. Bu aralar yazmak için vakit bulabiliyorum. Tarifler çok birikti. Bu güzel tarifleri sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.
MALZEMELER
• 500 gr. Haşlanmış Barbunya
• 2 orta boy kırmızıbiber(Közlenip temizlenmiş)
• 3 adet kornişon turşusu
• 3 yemek kaşığı ayıklanmış yeşil zeytin
• 1/2 demet taze soğan
• 1/4 demet dereotu
• 1/4 demet maydanoz
• Zeytinyağı, tuz, limon (arzuya göre ayarlanır.)
YAPILIŞI
1. Tüm malzemeler temizlenip, yıkanır ve güzelce doğranır.
2. Haşlanmış barbunya bir kâseye alınır.
3. Doğranan yeşillikler, kornişon, kırmızıbiber eklenir.
4. Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon ve tuz çırpılarak karıştırılır. Ve Diğer malzemelerin üzerine dökülerek, tüm malzemeler harmanlanır.
Ve servis edilir.
MALZEMELER
• 500 gr. Haşlanmış Barbunya
• 2 orta boy kırmızıbiber(Közlenip temizlenmiş)
• 3 adet kornişon turşusu
• 3 yemek kaşığı ayıklanmış yeşil zeytin
• 1/2 demet taze soğan
• 1/4 demet dereotu
• 1/4 demet maydanoz
• Zeytinyağı, tuz, limon (arzuya göre ayarlanır.)
YAPILIŞI
1. Tüm malzemeler temizlenip, yıkanır ve güzelce doğranır.
2. Haşlanmış barbunya bir kâseye alınır.
3. Doğranan yeşillikler, kornişon, kırmızıbiber eklenir.
4. Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon ve tuz çırpılarak karıştırılır. Ve Diğer malzemelerin üzerine dökülerek, tüm malzemeler harmanlanır.
Ve servis edilir.
Yorumlar